Bromsar och Bromsklossar

Så vet du att det är dags att byta bromsklossar!

Det kan vara svårt att veta exakt när det är dags att byta bromsar på bilen. Men du behöver inte ha en utbildning som bilmekaniker för att märka när det är dags att byta bromsklossar på bilen.

Kommer det konstiga ljud från bilen när du bromsar, kan det vara tecken på att bromsklossarna är väldigt slitna och går mot metallen på bilen. Här rekommenderar vi att du tar bilen till mekanikern, för att byta till nya bromsklossar.

Ett annat sätt att vet när det är dags att byta bromsar, är om du märker att bilen inte bromsar lika bra som innan. Tar det till exempel längre tid för bilen att bromsa, fast du lägger samma tryck på bromspedalen? Då är det också viktigt att åka till mekanikern, då bromsklossarna inte fungerar som dom ska och det kan hända farliga olyckor om inte du fixar dina bromsar.

Hur länge håller dina bromsar?

Det kan vara svårt att svara på exakt hur länge dina bromsar kommer att hålla. Men statistiken visar att bromsklossar håller ungefär 6000 till 10.000 körda mil.

När det gäller dina bromsar, pratar man om bromsklossar och bromsbackarna. Bromsbackarna håller beläggningen mycket längre än bromsskivorna som sitter fram på bilen. Bromsskivor står för lite över 70% av bromseffekten på bilen och bromsbackarna står för endast 30%, därför håller bromsskivorna inte lika länge som bromsbackarna.

Har du en nyare bil, är det vanligt att bilen har en så kallad slitageindikator för bromsbeläggningen. På så sätt behöver du inte oroa dig om när bromsbeläggningen har blivit för sliten.

Så mycket kan du spara på byte av dina bromsar

När du ska byta dina bromsar, kan det betala sig att få offerter från olika verkstäder nära dig.
Ofta blir det billigare om du väljer en mekaniker som ligger utanför storstan.

Vi vill rekommenderar att du får en bilmekaniker till att installera dina nya bromsar så du är säker på allt är som det ska vara.

På Autobutler, kan du få olika offerter, och hitta den bästa verkstaden till det bästa priset.
Slipp väntetiden och boka med prisgaranti, var du i genomsnitt kan spara 36% eller 1550 kr.

Få en offert från olika verkstäder idag!