Förvara dina ögonstenar på ett bra sätt

Allt vi håller som närmast oss bör tas hand om med extra varsamhet. Ögonstenarna är några av våra mest värdefulla föremål och de kan ha sentimentalt värde, vara en dyrbarhet som vi använder oss av dagligen eller samlarobjekt.

Hur vi ska förvara våra ögonstenar beror framför allt på deras storlek och vad som gör dem sårbara. Mindre ögonstenar som passar i våra fickor eller på våra nyckelringar bör förvaras i en liten, väl förseglad låda, men sen finns det stora dyrbarheter som ett motorfordon. För bättre hållbarhet ska de hållas väl skyddade från väderomväxlingar och klåfingriga själar.

En bra förvaring för motorfordon av olika slag kan vara en tälthall. De är billigare och enklare att uppföra än att bygga ett stort garage och det finns många gånger ett stort utbud på bland annat storlekar, material och extra tillbehör.

Specialanpassade eller en färdig modell?

Tälthallar finns både till försäljning och för uthyrning. Vilket som passar ditt syfte som bäst beror bland annat på hur länge du kommer att ha nytta av din tälthall. De kommer i olika varianter och du kan till exempel välja om du vill ha den isolerad, med luftkonditionering eller få den installerad med värme.

Om du vill välja en skräddarsydd tälthall är det lätt att visualisera hur slutprodukten kommer att se ut. Du kan försäkra dig om att tälthallen uppfyller dina krav på storlek och form, innan den skickas till tillverkning. När du beställer en av dessa modeller finns det vanligtvis inga problem med ändringar, så länge dessa framförs till tillverkaren i god tid.

Kontakta försäljarna om du är osäker

Det finns över 30 olika modeller, så det ska inte vara svårt att komma fram till en modell som passar för ditt ändamål. Om du ska förvara motorfordon i tälthallen, så finns det större portar att välja mellan. Även om det främsta intresset är att förvara mopeder i tälthallen, så kan det vara en god idé att satsa på en större port. Då blir det mindre trängsel när de ska tas in och ut. Dessutom vet man ju aldrig om det skulle bli läge för någon bil också.

Många föreningar och företag satsar på en tälthall istället för ett garage eller stor förrådsbyggnad. Då detta är ett smidigare sätt och de kan även flyttas med, om man skulle behöva flytta på sig. Vare sig man väljer att hyra eller köpa, så blir det i längden ofta en billigare lösning med tälthall.