Hantverksförsäkring – Så fungerar det

Om du av misstag råkar ha sönder något i hemmet täcker generellt hemförsäkringens Allriskförsäkring. Du kontaktar försäkringsbolaget och får ersättning eller kan vänta in en hantverkare någon dag senare för lagning. Men vad gör du om elen helt har försvunnit eller om vattnet sprutar från rören? Det är då som hantverksförsäkring hjälper.

Vill du vara säker på att få hjälp av elektriker i Stockholm inom ett par timmar? Eller att rörmokaren kommer till dig i Göteborg inom samma tid? Att nå hantverkare och få jourtider är inte helt lätt i storstäderna vilket har gjort att hantverksförsäkring blivit ett alternativ.

Hantverksförsäkring är ett komplement till hemförsäkring och ger snabbare service samtidig som ersättning ofta är utan självrisk. När olyckan är framme ringer du försäkringsbolaget som ser till att hantverkare kommer till dig inom 4 timmar. De lagar skadan utan att du som kund behöver betala något – upp till en viss summa.

Begränsat yrkesområde

Ett av de bolag som erbjuder denna slags tjänst nämner att det gäller för elektriker, vvs-personal, låssmed och glasmästare. Sedan nämns även inom vissa områden som hjälpen ges. Generellt är det alltså akuta tillfällen och inte tillfällen där man utan problem kan vänta någon dag på att få hjälp.

Begränsat område

Eftersom elektriker, rörmokare eller annan hantverkare ska kunna vara på plats inom 4 timmar kan inte tjänsten tecknas över hela Sverige. Hos bolaget som hänvisas till ovan ges hjälpen enbart i

Stockholm, Göteborg, Linköping och Malmö.

Hantverksförsäkring – Så fungerar det

Så här kan det fungera

Du är boende i utkanten av Stockholm och har därmed möjlighet att teckna försäkringen. En dag försvinner elen men eftersom grannarna fortfarande har el är det inte ett större elavbrott. Efter att ha kontrollerat propparna ringer du bolaget där försäkringen tecknats. De ringer i sin tur en elektriker i Stockholm som de har samarbete med och som därmed kan ta sig till bostaden inom 4 timmar.

Elektrikern genomförs felsökning och lagar eventuella felaktigheter. Fakturan betalas av försäkringsbolaget så länge som arbetet inte blir dyrare än högsta ersättningsnivån. Kortfattat är det alltså en försäkring som lovar snabbare hjälp och detta utan självrisk. Men som med alla försäkringar bör man se på kostnaden i förhållande till vad man får.

Det viktigaste när det gäller arbete med el är att anlita certifierade elektriker, på elektrikerstockholm.biz hittar du några av de mest rekommenderade.

Leon Lind
Senaste inläggen av Leon Lind (se alla)