Motoroptimering bra för alla

Många motorer utnyttjar inte sin fulla kapacitet och det är ju synd. Med en motoroptimering kan du spara mängder med bränsle och utnyttja hela din motors potential. Minskad bränsleanvändning vid bilkörning är dessutom bättre för klimat och miljö. Inte minst får du en bättre körupplevelse och sparar pengar på minskad bensinförbrukning.

Få din motor att bli effektivare

Om du vill att din motor ska gå effektivare så kanske du bör fundera på att göra en motoroptimering. Med en motoroptimering maximerar du din motor och får din motor att prestera 100 procent. Om din motor kan ta ut sin fulla kapacitet så sänker du bränsleförbrukningen avsevärt, det kan röra sig om upp mot 15 procent i minskad bränsleförbrukning. Förutom att du kommer att spara en rejäl slant på detta, särskilt om du kör mycket, så är det mer än någonsin relevant att göra detta för att minska utsläppen av koldioxid.

Påverkan på miljön

Om bränsleförbrukningen minskar kommer även utsläppen att minska. Fordonstrafik påverkar klimat och miljö i stor utsträckning så här kan du faktiskt göra lite skillnad. Du kan optimera en motor på en sportbil men du kan även optimera motorn på er gamla Volvo. Motoroptimering är för alla som vill optimera sin bränsleekonomi och ha en bil som går bättre.

Inte bara fart

Många tror att en motoroptimering bara handlar om att trimma motorn, det vill säga få bilen att köra i högre hastighet, men en motoroptimering handlar snarare om att utnyttja all den kraft som redan finns i din motor. Det kan göras på flera olika sätt. Man kan till exempel kika på vridmomentet. I de flesta motoroptimeringar så kan vridmomentet öka med upp mot 40 procent. Det innebär mer kraft och effekt från din motor. Andra faktorer som påverkar motorns effektivitet är bränsletryck, insprutningsmotorer, fartspärrar eller att justera bränslemängd. De finns många olika företag som erbjuder motoroptimering i Sverige. De flesta är mycket kunniga inom området och kommer inte att skada din bil. Eftersom de är specialiserade på detta, utför de motoroptimeringen med professionella verktyg och enligt rutiner för att inte skada bilen på något sätt.

Leif Pettersson
Senaste inläggen av Leif Pettersson (se alla)