Så enkelt är det att skrota bilen i Strängnäs

Att skrota bilen är oftast mycket lätt. Detta eftersom det är vanligt att en bilskrot hjälper till med allt från hämtning till hantering. Så här enkelt går det att skrota bilen i Strängnäs (fakta från en bilskrot)

Skrota bilen

 • Boka hämtning
  Kontakta en bilskrot i Strängnäs och boka en passande tid för upphämtning av fordonet. I det fall som det inte finns några nycklar till bilen bör detta anges så att de som hämtar bilen vet det. Det är däremot inte något problem. Hämtningen kan även ske även om personen inte finns tillgänglig. Oavsett så krävs att personen har tillgång till registreringsbeviset och ID-handling. Hur dessa lämnas över till bilskroten kan lösas på olika sätt.
 • Avregistrering
  Hur kan man vara säker på att bilskroten verkligen väljer att skrota bilen? Vid en avregistrering av ett fordon innebär det visserligen att den tas bort från Vägtrafikverkets register – men vad händer med fordonet? Det är alltså viktigt att få ett kvitto på att fordonet tagits emot. Detta bevisar att det nu är skroten som är ägare av fordonet och har det juridiska ansvaret för den. Detta är viktigt utifrån att en person som äger ett fordon har ansvar för detta fordon.
  Det är även möjligt att gå in på Transportstyrelsens app och se att bilen är avregistrerad. Det är även viktigt att förstå skillnaden på att avregistrera och avställa ett fordon.
 • Demontering och hantering
  Bilskroten kommer nu att skrota bilen genom att montera ner den i bitar. En auktoriserad bilskrot har kunskapen som krävs för att ta vara på så många delar som möjligt. Detta oavsett om det handlar om återvinning av metall eller försäljning av gamla bildelar. Genom att de sedan kan sälja delar vidare skapas en andrahandsmarknad som både är gynnsam för plånbok och miljö. Dessutom kan farliga tungmetaller m.m. tas hand om på ett miljösäkert sätt.

Skrota bilen – Bokning i Strängnäs

För de som vill skrota bilen är första steget att boka in en tid för hämtning. Det är mycket vanligt att detta kan ske direkt online via en bilskrots hemsida. Det går i vissa fall att fylla i ett formulär men de flesta väljer att ringa och boka eftersom det är flera olika faktorer som avgör hur och när hämtning av bilen kan ske. Kom ihåg att det finns flera företag i Strängnäs som kan hämta bilen. Ibland är det värt att jämföra.

Marjatta Björk
Senaste inläggen av Marjatta Björk (se alla)